Bloggportalen statistik

Bloggportalen statistik

onsdag 29 augusti 2012

Å nu då

Vad att göra när man är sjukskriven

Jag själv

Konstigt att vara sjukskriven när huvudet är piggt. Man känner sej ju inte sjuk direkt.  Mellan varven lite deppig
mest pga att cancer är ett så hemskt ord. Sedan så kommer ju medicinerna att ställa till med mera. Nu denna veckan kan det bli så att jag mår illa. Ännu är det bara någon gång som det dyker upp. Nästa vecka skall trötthet och ökad infektionsrisk då immunförsvaret försvagats för att sedan tredje veckan åter må bättre innan det är dags för ny omgång.
Sedan kommer jag at för var omgång kanske bli lite sämre.

Jag var till frisören i måndags med "receptet" på en peruk. Någon gång under vecka 1 och 2 börjar man tappa håret.
Men jag är förberedd. Ny käck frisyr i en helt annan hårfärg. Skall bli kul fär någon hårfärg förutom råttfärgat har jag inte haft på många år!

Jobbet tankar

Läser post från jobbet men det kan vara svårt att förmedla vissa saker. Gå höger eller till vänster, vänta eller skynda.
Man kan tro när man läser en del bloggar att våra största och viktigaste utmaningar ligger i farkoster eller vapen av olika slag. Enlgt min åsikt så kommer det att krävas en annan plattform först.
Försvarsmakten har behov av att få information. Informationen måste transporteras på något sätt. SÅ hur skall vi bygga våra nät? Vem skall äga dem  (betänk upphandling inom statlig tjänst)  Vem skall drifta dem? Skall vi samverka med andra länder i några av näten? Vem vet hur läget är om 10 år vad avser tex kommunikationsattacker? Är de politiska, från andra länder, militära,  ekonomiska, religiösa, kriminella eller bara "mot".  Nät är dyrt att bygga eller bygga om. Hinner du bygga om i tid? Att bygga nytt eller bygga om tar tid och kräver ekonomi på rätt sida av bg året. Man kan inte flytta på tex länkar hur lätt som helst.
Innebär detta att vi åter skall titta på mer flyttbara länkar? Strategi över kommunikationer måste kunna vara till nytta över alla skeenden och platser. Vi skall nå våra system från utlandet. Vem har då kontrollen över sateliten?

Jag vet att detta inte är enkel situation. De system vi driftsätter måste från och med nu kunna vara så flexibla att de kan anpassas mot olika protokoll inom kommunkaitonsvärlden. Bara köra på med standard duger kanske inte alltid.
Den militära CIO samverkar på ett annat sätt med strategi , taktik och teknik för att kunna möta olika insatser  än vad den civila CIO behöver tänka på när han som företagets strateg skall ta fram det bästa och billigaste.

Så jobbet är egentligen precis lite som livet- allt är inte givet eller lätt att besluta om. Det viktigaste är

VÅGA TA NYA BESLUT OM VÄGEN MÅSTE  MÅSTE ÄNDRAS  MEN SE TILL ATT MÅLET KLART!

Ha det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar